Това заяви в интервю за ФрогНюз журналистът Владимир Береану. Ето и

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз журналистът Владимир Береану. Ето и
Коментари Харесай

Владо Береану пред Фрог: Борисов много добре знае и е страшно облекчен, че кабинетът “Габровски” няма да мине

Това съобщи в изявление за ФрогНюз журналистът Владимир Береану. 

Ето и цялото изявление: 

Господин Береану, какво се опита да каже Борисов на партиите с това предложение за състав на кабинета “Габровски ”? 

Борисов явно работи с концепцията “Аз направих всичко, с цел да има държавно управление ”. Всеобщото мнение на хората е, че желаят постоянно държавно управление, без политически конфликти и не им се върви на нови избори. Борисов доста добре знае, че този ход няма да мине и това ужасно го облекчава.

Когато знаеш, че твоето държавно управление няма да мине, това ти дава опция да правиш каквото искаш. Даже да правиш рационалното - да предложиш едно положително държавно управление, в което няма явни крадци и схемаджии. Дава опция да направиш тъкмо такова предложение, тъй като няма да бъде признато - хем вълкът утолен, хем агнето цяло. 

Хем Борисов няма да си навлече омразата на цялата си партия, тъй като в края на краищата политиците ти са там, с цел да получат постове. 

 

Ако това държавно управление се гласоподава, те остават отвън кабинета. Оказва се, че изборите нямат никакво значение. Всичко се прави, тъй като този кабинет няма да мине. 

Мислите ли в действителност, че кабинетът няма да мине? Появиха се спекулации, че е допустимо държавното управление на проф. Николай Габровски да бъде гласувано с игри на кворум и с гласовете на Движение за права и свободи и “Български напредък ”. 

Не имам вяра. Партиите ясно дадоха да се разбере. Няма да се получи това с кворума. Манипулирането на кворума няма да е от тези партии, на които разчиташ - ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Български напредък ”. Трябва да не се явят от “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, Политическа партия, “Демократична България ”...

Допускате ли, че може да има обаче таман такава сделка? Така се получава тъкмо това - хем вълкът утолен, хем агнето цяло. Опозиционните на ГЕРБ партии биха запазили реномето си пред гласоподавателите, тъй като не са взели участие в избора, само че в това време пък ще има кабинет “в тези тежки времена ”.

Не. Това няма да стане. Затова се предлага това държавно управление от ГЕРБ и Борисов и е ларж откъм постове. Знаят, че няма да мине. Това дава опция да предложиш обикновено и евентуално работещо държавно управление. 

Така ли го определяте? В последна сметка има етикети за този кабинет, че в него са остарели муцуни, лица от Тройната коалиция, че етикетът “нови лица ” е по-скоро проформа и е с изпразнено наличие. Предложената за вицепремиер Малина Крумова, която е обвързвана с “Екогласност ”, е упреквана в злоупотреби. 

Няма изключително значение какво се предлага. Това държавно управление няма да влезе в приложимост. Винаги ще има рецензии към някого за нещо, само че този кабинет във всеки случай би работил по-добре от кабинет на ГЕРБ с техни политици, без значение дали има рецензии към някого, или не. Тези хора не наподобява да са корумпирани. Повечето от тях не са. 

Изглежда като избирателен ход.

Точно по този начин.

Ще проработи ли? 

Вероятно за гласоподавателите на ГЕРБ ще проработи. За останалите няма да проработи. Показва се следващата ловкост на Борисов. 

Заговорихме за избори. Това, което става в лявото пространство е доста забавно, изключително поради изключването на Явор Божанков от групата на Българска социалистическа партия. Смятате ли, че левицата вижда опция за продобиване на дивиденти от това решение, или по-скоро ще се случи тъкмо противоположното и Българска социалистическа партия ще губят още повече гласове поради управлението на Нинова. 

Най-вероятно второто. Този ход надали ще докара до някакви електорални триумфи. По-скоро демонстрира един мощен надзор в партията и недопускане на каквито и да е разнообразни отзиви. За съвременно левите хора, от където би могло да дойдат гласоподаватели, които са демократично настроени, този ход няма да проработи и няма да ги притегли. 

А къде ще отидат тези хора? 

Вероятно доста от тях няма да гласоподават. Други ще отидат към “Продължаваме Промяната ”. Може част от тях да отидат в “новото ляво ”. Но множеството няма да гласоподават, което е един от огромните проблеми. Следващите избори ще имат още по-малка изборна интензивност.

Какво мислите, че ще се случи с третия мандат? Вероятно Политическа партия няма да предложат кабинет. Третият мандат е забавен - ще има ли шансове? При Българска социалистическа партия ли ще отиде или при “Български напредък ”? Или следващите избори са на хоризонта?  

Вероятно изборите са на хоризонта. Подозирам, че все пак Радев ще даде третият мандат още веднъж на Българска социалистическа партия. Такава е логиката. Той е обвързван с тази партия и явно всички леви гласоподаватели са дали своят вот за него. Много евентуално е да даде третият мандат на левицата, която няма да успее да направи държавно управление. И да даде на “Български напредък ”, те няма да съумеят. Освен това е неуместно партия с толкоз малко депутати да прави държавно управление. 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР